Nederlands English 

Over ons en onze kennel

Nellie Nugteren-van den Hooven

Ik ben Nellie Nugteren- van den Hooven, sinds 1989 besmet met het Hollandse Herder virus, eigenaar van kortharen, langhaar en ruwharen.

Van 1997 tot 2006  ben ik secretaris geweest van de rasvereniging, de Nederlandse Herdershonden Club.  Gedurende die periode was ik tevens  lid van de Fokadviescommissie Kortharen a.i., de Fokkerijcommissie a.i. en de Clubmatchcommissie.

Met fokkers in binnen- en buitenland heb ik intensief contact.  Het voordeel van buitenlandse contacten is dat het mogelijk wordt om de juiste informatie over het ras te verspreiden en het ras in het buitenland te promoten..

Corine Judkins-Nugteren


Sinds 13 april 2010 mede-eigenaar van de kennelnaam


De naam van de kennel is afgeleid van de naam “Lokkertse Molen” op het Lokhorsterland.  Omdat het Lokhorsterland de oude naam is van de wijk in Hoogvliet, waar ik woon vond ik het een leuk idee om deze naam te gebruiken.
De naam van de kennel komt terug in de beginletters van de namen van de pups. De letters "L", "O" en "K" zijn inmiddels gebruikt voor de ruwhaar nestjes.
De letter "S" is gebruikt voor het ruwhaar nest van Ottelien v.'t Loksterland X Ons Maatjes Manus van Ersteling. Deze pups hebben de kennelnaam Ruigjekker gekregen.
Het korthaar T-nest is op 22 mei 2010 geboren uit Hoetske X Joost.
Het korthaar E-nest is op 15 december 2012 geboren uit Hoetske X Ippe v. Stavast.

Het zoeken en vinden van de juiste reu.
Lang voordat de teef gedekt zal gaan worden besteed ik veel tijd aan het selecteren van een reu. Eerst zoek ik in het stamboek naar nog niet of weinig gebruikte reuen. Dit omdat ik het belangrijk vind om voor een klein ras als de Hollandse Herder zo breed mogelijk van de beschikbare reuen gebruik te maken. Heb ik op papier zo'n reu gevonden, dan begint het eigenlijke werk. Keurverslagen lezen van ouders, grootouders, broers, zussen en eventuele nakomelingen van zijn nestgenoten. De eigenaar van de reu benaderen met de vraag of de reu nog “kompleet”is en zo ja: mag hij dekken?
Bij een positief antwoord maak ik een afspraak om te reu te gaan bekijken. Heeft de reu in zijn eigen omgeving een leuke, goede indruk op mij gemaakt en is hij gezond dan worden de afspraken gemaakt over het eventuele dekken.

De pups worden in huis geboren en groeien ook in huis op. Gedurende de tijd dat de pups nog bij de moeder zijn worden ze geconfronteerd met alle dagelijkse dingen. Volwassenen en kinderen zijn meer dan welkom om de pups met zoveel mogelijk verschillende mensen kennis te laten maken.

Contactadres:
Voorweg 12,
3193 NE Hoogvliet RT
Tel. 0031 (0)104722793 - 0031(0)640481391
Email: kennel@loksterland.eu